Tulostusversio

4/2009

Ruotsin FRA-laki käytäntöön

Ruotsin kiisteltyä signaalitiedustelulakia aletaan soveltaa toden teolla käytäntöön joulukuussa, kun Ruotsin puolustusvoimien radiolaitoksella on mahdollisuus alkaa seurata Ruotsin rajat ylittävää viestiliikennettä.

Laki vaikuttaa suomalaisten yksityisyydensuojaan, koska merkittävä osa Suomesta ulkomaille menevästä tietoliikenteestä kulkee Ruotsin kautta.

Ruotsin signaalitiedustelu on otettu huomioon Viestintäviraston uudistetussa määräyksessä suomalaisille teleyrityksille. Siinä korostetaan erityisesti yritysten velvollisuutta tiedottaa asiakkailleen ulkomailla toteutettaviin palveluihin kohdistuvista tietoturvauhkista. Tiedotusvelvollisuus perustuu sähköisen viestinnän tietosuojalakiin. Viestintäviraston uusi määräys tulee voimaan ensi vuoden alusta.

Viestintävirasto on muistuttanut teleyrityksiä tietoturvauhkien tiedotusvelvollisuudesta jo vuodesta 2007 alkaen. Samalla on tuotu esiin muun muassa se, että teleyritysten on toteutettava palvelunsa tietoturvallisesti.

Internetin käyttäjiä Viestintävirasto ja alan toimijat muistuttavat viestintäpalvelujen suojaamisesta. Suojausta vaativat viestit voi tarvittaessa salata.

Lisätietoja viestinnän suojaamisesta on Viestintäviraston sivuilla >>Lue myös

Terveystietojärjestelmä viivästyy »
Telepaketin toivotaan torjuvan verkkouhkia »
Lyhyesti 4/2009 »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.