Tulostusversio

2/2010

Verkkokauppa, osa 2: Tee ilmoitus ulkoistamisesta

Verkkopalvelun tarjoaja voi ulkoistaa palveluun liittyvää henkilötietojen käsittelyä ja antaa siihen liittyviä toimeksiantoja esimerkiksi toisille yrityksille. Vastuuta ei silti voi ulkoistaa, sillä myös näissä tilanteissa toimeksiantaja pysyy rekisterinpitäjänä.

Toimeksisaajan vastuut ja tehtävät määräytyvät pitkälti sopimusvastuuna. Toimeksisaajaa sitovat kuitenkin aina myös henkilötietolain huolellisuus- ja suojaamisvelvoitteet.

Henkilötietojen käsittelyä ulkoistettaessa on huomioitava, että kumpaakin osapuolta koskee henkilötietolain mukainen velvollisuus ilmoittaa ulkoistamisesta tietosuojavaltuutetulle. Ilmoitus tulee tehdä vähintään 30 päivää ennen kuin toimittaja ryhtyy henkilötietojen käsittelyyn.

Rekisterinpitäjän eli toimeksiantajan tulee tehdä tietosuojavaltuutetulle henkilötietojen käsittelyn ulkoistamista koskeva rekisteri-ilmoitus. Toimeksisaajan tulee puolestaan tehdä toimintailmoitus toisen lukuun harjoitettavasta tietojenkäsittelystä. Se tehdään harjoitetusta toiminnasta yleensä eli sitä ei tarvitse tehdä erikseen jokaisesta toimeksiannosta tai asiakkaasta.

Myös henkilötietojen siirrosta ulkomaille tulee tietyissä tilanteissa ilmoittaa etukäteen tietosuojavaltuutetulle.

Lähde: Tietosuojavaltuutetun toimisto

 

Lisätietoja Tietosuojavaltuutetun toimiston oppaassa Tietoa henkilötietojen siirrosta ulkomaille >>

Lue myös

Verkkokauppa, osa 2: Asiakastiedot hallintaan »
Verkkokauppa, osa 2: Rekisteröity ei aina ole asiakas »
Verkkokauppa, osa 2: Kauppiaan muistilista »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.