Tulostusversio

4/2010

Identiteetinhallinta: Pankit valppaina

Teksti: Marjo Rautvuori

Pankit pitävät mobiilivarmennetta mielenkiintoisena mutta vielä täsmennyksiä vaativana vaihtoehtona.

Osuuspankit ja Sampo Pankki pohtivat mobiilivarmenteen hyväksymistä uutena tunnistustapana pankkitunnusten rinnalla verkkopankissa. Päätöksiä tai aikatauluarvioita ei ole tehty.

"On tervettä, kun markkinoille tulee erilaisia tapoja ja toimijoita. Jos mobiilivarmenteen ympärille pystytään yhdessä kehittämään kaupallista lisäarvoa tuottavia uusia kiinnostavia palveluja, toki olemme valmiita tuomaan niitä markkinoille", toteaa johtaja Arto Mattila Sampo Pankin liiketoiminnan kehityksestä.

Sähköisen henkilökortin kansalaisvarmenne oli osuuspankkien verkkopankissa yhtenä tunnistustapana viime vuoden lopulle asti. Kokemukset olivat OP-Keskuksen myyntikanavista vastaavan johtajan Kai Koskelan mukaan opettavaisia.

"Riittävän kriittisen massan saaminen sekä palveluntarjoaja- että kuluttajapuolella on tärkeää. Siksi tarvitaan uudenlaisia asiakkaita kiinnostavia palveluja. Nykyinen pankkitunnistus säilyy todennäköisesti pitkään vaihtoehtoisena tunnistustapana mobiilivarmenteen rinnalla. Pankille sähköisen tunnistuksen ulkoistus on hyvin kriittinen asia, joka pitää miettiä huolellisesti."

Lue myös

Identiteetinhallinta: Mobiilivarmenne tulossa »
Identiteetinhallinta: Enemmän kuin tekniikkalaji »
Identiteetinhallinta: Identiteetti kannattaa suojata »
Identiteetinhallinta: Tunnista anonyymisti »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.