Tulostusversio

4/2010

Sosiaalinen media: "Yksimielinen hyminä olisi tylsää"

Teksti: Johanna Vuori

Sosiaali- ja terveysministeriö on näyttänyt suuntaa sosiaalisen median käytöstä kampanjoinnissa. Ministeriön johdolla on perustettu sikainfluenssasta tiedottavat kampanjasivut Facebookiin ja IRC-galleriaan.  

Facebookin Kärsiskö?-sivulla keskustellaan sikainfluenssasta ja -rokotteesta ja asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. IRC-gallerian Karsi kärsä!-yhteisössä keskustelua ylläpitivät Helsingin kaupungin Verkkoterkkari -hankkeen terveydenhoitajat.

Miten kansalaiset ovat reagoineet kiihkeää keskustelua herättävään aiheeseen viranomaistahon kampanjasivuilla? Sosiaali- ja terveysministeriön tiedottajan Anne Koskelan mukaan erilaiset mielipiteet kuuluvat sosiaalisen mediaan.

"Yksimielistä hyminää olisi aika tylsää seurata, saati kommentoida."

Koskelan mukaan ennakkomoderointia ei ole käytetty, ja vain muutama asiaton viesti on jälkikäteen poistettu Facebook-sivuilta.

Yksityisyyden rajojakaan ei ole koeteltu:

"Osallistujat kommentoivat yleisellä tasolla. Omista kokemuksista on kerrottu lähinnä sen verran, onko ottanut rokotteen vai ei. Kenenkään tietosuojaa vaarantavia kommentteja ei ole tullut", Koskela toteaa.

Yksityisen ja viranomaisrooli erottaminen ei ole sekään ollut ongelma.

"Yksityinen ja viranomaisrooli sosiaalisessa mediassa on pohdituttanut valtionhallintoa paljon, mutta meillä tätä ongelmaa ei ole ollut", Koskela sanoo.

Sikainfluenssakampanjasta saadut myönteiset kokemukset ovat rohkaisseet sosiaalisen median käytössä, ja Koskelan mukaan harjoitukset tulevat jatkumaan edelleen.

Lue myös

Sosiaalinen media: Virkamies verkossa »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.