Tulostusversio

2/2010

Terveydenhuolto: Sähköinen resepti koekäyttöön

Terveydenhuollon tietojärjestelmähanke on ottanut askeleen eteenpäin, kun sähköisen reseptin koekäyttö aloitettiin Turussa. Ensimmäinen sähköresepti kirjoitettiin ja toimitettiin 20. toukokuuta.

Lääkäri laatii sähköisen reseptin potilastietojärjestelmässä ja tallentaa sen valtakunnalliseen tietokantaan, Reseptikeskukseen. Apteekki katsoo sieltä lääkemääräyksen tiedot, kirjaa reseptin tiedot ja toimitustiedot omaan järjestelmäänsä sekä toimittaa tietoja Kelalle.

Alun perin sähköinen resepti piti ottaa käyttöön kaikissa apteekeissa ja terveydenhuollon yksiköissä huhtikuuhun 2011 mennessä. Apteekkien tietojärjestelmien muutokset eivät kuitenkaan edenneet odotetusti, ja nyt lain siirtymäsäännöstä muutetaan.

Sähköinen resepti otettiin käyttöön Turussa yhdellä terveysasemalla ja yhdessä apteekissa. Käyttö laajenee muihin Turun apteekkeihin ja terveysasemiin tänä vuonna.

Turun kokemuksia on tarkoitus hyödyntää suunniteltaessa sähköisen reseptin käyttöönottoa muualla. Sähköisen reseptin käyttöönottoja on tarkoitus jatkaa Kotkassa ja myöhemmin Itä-Savon ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireissä. Tämän jälkeen sähköinen resepti on tarkoitus ottaa käyttöön nopeassa tahdissa koko maassa.Lue myös

Terveystiedot verkossa lähivuosina »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.