Tulostusversio

4/2010

Tietoturva: Lähiverkoissakin on omat vaaransa

Teksti: Marjo Rautvuori

Myös langattoman lähiverkon pystyttäjän tulee tietää mitä tekee, sillä murtautuminen verkkoon on ilman asianmukaisia tietoturva-asetuksia varsin helppoa.

Suojaamaton yhteys voi olla tarkoituksellinen tai tarkoitukseton. Avoimet langattomat verkot mahdollistavat helposti sen, että esimerkiksi naapurit voivat käyttää verkkoa vääriin tarkoituksiin.

"Salausasetuksilla voidaan pääsääntöisesti suojautua langattoman lähiverkon sisäiseltä väärinkäytöltä, mutta tärkeää on huomioida lähiverkon suojaaminen palomuuriasetuksilla ja päivityksillä myös internetverkosta tulevilta hyökkäyksiltä", DNA:n osastopäällikkö Antti Jokinen muistuttaa.

Kun toimiston tai kodin laitteet ovat kytkettyinä lähiverkkoon, niiden tietoturva voi olla uhattana, vaikka yksittäisten työasemien tietoturva olisikin kunnossa.

"Näin voi olla esimerkiksi tilanteessa, jossa lähiverkon yhdyskäytävänä toimivaan palomuurilaitteeseen on tehtaalla asennettu käyttöjärjestelmä, jota ei ole koskaan päivitetty ja josta on sittemmin löytynyt tietoturvaongelma. Sen avulla lähiverkon liikennettä voidaan esimerkiksi ohjata hyökkääjän haluamalla tavalla lähiverkon ulkopuolelle."

Lue myös

Tietoturva: Internet on mobiiliverkon pahantekijä »
Tietoturva: Tuotanto tähtäimessä »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.