Tulostusversio

3/2011

Lukuvinkki 3/2011

Cloud Computing - A Practical Introduction to the Legal Issues on ammattilaisen kirjoittama helppolukuinen ja käytännönläheinen kuvaus pilvipalveluihin liittyvistä riskeistä ja keskeisistä oikeudellisista kysymyksistä.

Kirja pureutuu erityisesti pilvipalveluihin liittyviin tietosuoja- ja tietoturvakysymyksiin, lisensointiin ja palvelutasoihin.

Kirjoittaja on lisännyt tekstiin käytännön vinkkejä, jotka helpottavat käsiteltävän asian ymmärtämistä. Jokaisen luvun lopussa on erinomainen tiivistelmä luvun keskeisistä asioista.

Kirjan kirjoittaja, asianajaja Renzo Marchini, on perehtynyt informaatioteknologiaan, sähköiseen kaupankäyntiin, tietoturvaan ja tietosuojaan liittyviin asioihin.

Kirja sopii erinomaisesti kaikille pilvipalveluiden parissa työskenteleville - niin juristeille kuin IT-ammattilaisille sekä palveluiden toimittajan että ostajan roolissa.

Kirjan luki asianajaja Eija Warma.

Cloud Computing - A Practical Introduction to the Legal Issues. Kirjoittaja Renzo Marchini. British Standard Institute 2010.

---

Keväällä ilmestynyt Rättsinformatik: inblickar i e-samhället, e-handel och e-förvaltning käsittelee verkkomaailman oikeudellisia kysymyksiä. Kirja kertoo, miten verkkopalvelut ovat muuttaneet sääntelyä ja miten toisaalta pykälät ohjaavat tekniikan hyödyntämistä. Kirja on tarkoitettu etenkin oikeustieteen opiskelijoille.

Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäisessä käsitellään yksityisyydensuojaa, tietoturvaa ja vastuukysymyksiä. Toinen osa käy läpi sähköisen kaupankäynnin vaiheet markkinoinnista kirjanpitoon asti. Kolmannen osan aiheena on julkishallinnon sähköiset palvelut.

Kirjoittajat edustavat sekä tiede- että yritysmaailmaa. Professori Cecilia Magnusson Sjöberg johtaa Tukholman yliopiston oikeusinformatiikan laitosta. Daniel Westman on oikeusinformatiikan tohtoriopiskelija. Asianajajat Peter Nordbeck ja Anna Nordén ovat perehtyneet sähköisen kaupankäynnin oikeudellisiin kysymyksiin.

Rättsinformatik: inblickar i e-samhället, e-handel och e-förvaltning. Kirjoittajat Cecilia Magnusson Sjöberg, Peter Nordbeck, Anna Nordén, Daniel Westman. Studentlitteratur AB 2011.

Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.