Tulostusversio

3/2011

Lyhyesti: Tietosuojaohje neuvoo vuokraisäntää

Vuokra-asuntojen markkinoilla eletään vuoden kiireisimpiä aikoja, kun uudet ja vanhat opiskelijat etsivät uutta kotia. Asuntoa etsivän pitää usein antaa itsestään tietoja jo hakuvaiheessa, ja vuokrasopimuksen teossakin kysytään henkilötietoja.

Uusi vuokrauksen tietosuojaohje opastaa vuokranantajia ja välitysliikkeitä tietosuoja-asioissa. Ohjeessa kerrotaan, mitä tietoja vuokralaiselta voi kysyä ja kerätä, miten tietoja voi säilyttää ja millaisissa tilanteissa niitä saa luovuttaa edelleen.

Uusilta asukkailta saa kysyä henkilötiedot, tulot, ja luottotiedot sekä sopimuksen tekovaiheessa todistukset maksukyvystä, kuten palkkatodistukset.

Tietosuojavaltuutetun hyväksymän ohjeen ovat laatineet vuokralaisten, vuokranantajien, isännöitsijöiden ja kiinteistönvälittäjien edunvalvontajärjestöt.

Lue myös

Lyhyesti: Tietoyhteiskuntapykälät yhteen lakiin »
Lyhyesti: Valtionhallinnon tietoturva kohentunut »
Lyhyesti: Opiskelija uhmaa yhteisöpalvelua »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.