Tulostusversio

1/2012

Työelämä: Microsoftissa tehdään läsnätyötä

Teksti: Marianne Saine

Microsoftilla ei tehdä lainkaan etätyötä, tai itse asiassa sitä tekevät melkein kaikki. Työn tekemisellä on uusi nimi.

Microsoft remontoi Espoon Keilarannassa sijaitsevat työtilansa keväällä 2010, ja henkilökohtaisista työpisteistä luovuttiin. Toimisto on nyt kohtaamispaikka, jossa erilaisista työpisteistä ja -tiloista voi valita työhönsä sopivimman. Sinne tullaan, kun kollegoita pitää tavata työn vuoksi. Lisäksi yritys otti tehokäyttöön pikaviestimet, videoneuvottelut ja ryhmätyövälineet verkossa.

"Työtä tehdään siellä, missä kulloinkin sattuu olemaan. Siitä nimitys läsnätyö. Työnantajaa kiinnostaa ensisijaisesti se, että työ tulee tehdyksi, eikä niinkään se, missä tai milloin työtä tehdään", kertoo Microsoftin tietoturvajohtaja Kimmo Bergius.

Microsoftin tietoturva on rakennettu sellaiseksi, että työn tekeminen on aina turvallista riippumatta siitä, missä työntekijä on. 

"Lähtökohtana on, että työt tehdään työläppärillä, joka on annettu kaikille työntekijöille."

Muitakin päätelaitteita voi käyttää. Yhtiöllä on kuitenkin varsin tiukat kriteerit sille, voiko niille esimerkiksi tallentaa tietoa.

"Tiedon pitää olla kryptattu. Tämä asettaa tietysti vaateita muulle laitteelle. Kotitietokoneelta tai puhelimella pääsee sähköpostiin, mutta ei yhtiön sisäisiin tietojärjestelmiin", Bergius kertoo. 

Microsoft käyttää tunnistautumiseen toimikortteja. Kannettavassa tietokoneessa on normaali 3G-yhteys, ja yhtiön tietojärjestelmät on suojattu. 

"Jos tallennan läppäriin jotakin, laitekin on suojattu niin, että tiedot pysyvät salattuina."

"Tietoturvassa bitit ja tekniikka muodostavat kaksikymmentä prosenttia koko turvallisuudesta. Loput kahdeksankymmentä prosenttia on sitä, että työntekijää on ohjeistettu päätelaitteiden viisaasta käytöstä."

Vaikka Microsoft on tietotekniikkayritys, etävälineiden käyttäjistä harva on bittiosaaja.

"Siksi koulutukseen on panostettu täälläkin", Bergius sanoo.

Lue myös

Työelämä: Tietoturva ei estä etätyötä »
Työelämä: Etätyön tietoturvan tarkistuslista »
Työelämä: Alueellistaminen vauhditti etätyötä »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.