Tulostusversio

2/2012

Kyberpuolustus: Suomi haluaa ykkösmaaksi

Teksti: Päivi Männikkö

Viranomaisten ja yritysten tiivis yhteistyö on Suomessa arkea varauduttaessa poikkeusoloihin, kuten myrskytuhojen korjaamiseen. Nyt reaalimaailman varautumismallit halutaan tuoda myös kyberavaruuden tihutöihin.

Yritysten entistä tiiviimpää osallistumista puoltaa se, että suuri osa Suomen tietoliikenne- ja viestintäjärjestelmistä on yksityisen sektorin omistuksessa. Lisäksi meillä on maan kokoon nähden huomattavan monta tietoturvayritystä, joiden osaamiselle on käyttöä viranomaistoiminnassakin.

Seuraava harppaus julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyön tiivistämisessä on loppuvuodesta valmistuva ensimmäinen kansallinen kyberturvallisuusstrategia. Sen tavoitteena on, että Suomi on vuonna 2016 maailman edelläkävijä kyberuhkaan varautumisessa. Tähän aiotaan päästä muun muassa nykyistä paremmalla tilannekuvalla tietoverkkoihin kohdistuvista uhista.

Lue myös

Kyberpuolustus: Yhdessä verkkovihollista vastaan »
Kyberpuolustus: Mikä kyberturvallisuusstrategia? »
Profiili: Naton tietoverkkopuolustuksen keskus »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.