Tulostusversio

2/2012

Mitä tietoja pankkikortin siru sisältää?

"Pankki- tai luottokortin siruun mahtuu aika paljonkin tietoa", sanoo Luottokunnan viestintäpäällikkö Merja Lankinen.

"Tavallisimmin siellä on ainakin kortinhaltijan nimi, kortin numero, erilaisia turvakoodeja sekä tiedot mahdollisista kortin käyttörajoituksista."

Miten tiedot on suojattu kortin sirussa?

"Tiedot ovat sirulla suojattu siten, että niiden lukeminen vaatii oikeanlaisen ohjelman. Tähän mennessä sirulla olevia tietoja ei ole edes pystytty väärentämään."

Mitä kortille tapahtuu, kun se vaihdetaan uuteen?

"Luottokuntaan palautuu enää hirveän vähän kortteja, sillä useimmiten kuluttajat tai pankit huolehtivat korttien tuhoamisesta."

Kuinka siru tuhotaan luotettavasti?

"Joka tapauksessa meille palautetuista korteista leikataan siru vähintään kahtia, ellei useampaankin osaan. Korttiroskia ei myöskään laiteta tavalliseen roskikseen vaan erikseen tuhottavan aineiston säiliöön."

"Pankit ohjeistavat asiakkaita tuhoamaan kortin siten, että siru leikataan kahtia. Samoin jos asiakas palauttaa vanhan kortin pankkiin, pankki leikkaa sen kahtia."

---

Korjattu tietojen suojaamista sirulla koskeva kohta.

 

Askarruttaako jokin henkilötietojen suojaan, yksityisyyteen, viestinnän luottamuksellisuuteen tai tietoturvaan liittyvä asia? Lähetä kysymyksesi meille, me etsimme sille sopivan vastaajan. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen info@tietosuoja-lehti.fi

Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.