Tulostusversio

3/2012

Asuminen: Ohjeita vuokrauksen tietosuojaan

Teksti: Päivi Männikkö

Saako vuokranantaja pyytää vuokralaiselta rikosrekisteriotetta? Entä saako vuokranantaja säilyttää vuokrahakemukset siltä varalta että nykyinen asukas muuttaa pian pois? Vuokranantaja haluaa nähdä vuokralaisen palkkatodistuksen. Saako välittäjä antaa sen hänelle?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa vuokrauksen tietosuojaohje. Kesällä 2011 julkistettu ohje neuvoo vuokranantajia ja välittäjiä siinä, mitä tietoja vuokralaiselta saa kerätä, miten niitä säilytetään ja miten niiden luovuttamisessa edelleen tulee toimia. 

Ohjeen laatimiseen ovat osallistuneet Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Isännöintiliitto, Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry, Suomen Vuokranantajat ry, Vuokralaiset VKL ry ja Vuokraturva Oy. Ohjeet perustuvat henkilötietolakiin, ja tietosuojavaltuutettu on hyväksynyt ne.

 

Lue myös

Asuminen: Henkilötunnus osakeluetteloon vai ei? »
Asuminen: Tunnetko asukasrekisterin perussäännöt? »
Asuminen: Laki paransi tietosuojaa »
Asuminen: Ammattilainen tietää vastuut »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.