Tulostusversio

3/2012

Työelämä: Kiekun startti onnistui Pelastusopistossa

Teksti: Markku Summa

Pelastusopiston tietohallintopäällikkö Antti Rissasen mukaan Kieku-tietojärjestelmä on ehdottomasti tervetullut uudistus. Tietoturvassa otettiin merkittävä askel eteenpäin siirtymällä hajallaan olevista ja eri operaattoreiden hallinnassa olevista järjestelmistä keskitettyyn järjestelmään.

Sisäministeriön alainen Pelastusopisto otti Kiekun käyttöön toukokuussa ensimmäisenä oman hallinnonalansa virastona.

"Ensimmäinen palkanmaksu sujui virheettömästi, ja muutkin perusprosessit alkoivat toimia heti. Alkuvaiheessa oli joitakin pieniä epäselvyyksiä, mutta niiden yli päästiin nopeasti”, Rissanen sanoo.

Hän pitää tärkeänä, että tällaisessa koko valtionhallintoa koskevassa muutoshankkeessa huomioidaan jo lähtökohtaisesti myös virastojen erityispiirteet. Esimerkiksi tietojen siirrossa käytettyjen konversio-ohjelmistojen tarkistaminen sujui Pelastusopistossa aikataulussa, mutta isommissa organisaatiossa siihen on Rissasen mukaan hyvä varata aikaa.

Lue myös

Työelämä: Kieku tuntee virkamiehen »
Työelämä: Kieku on megahanke »
Työelämä: Kiekun käyttöönotossa eroja »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.