Tulostusversio

3/2012

Työelämä: Kiekun käyttöönotossa eroja

Teksti: Markku Summa

Kieku tuo suurimmat muutokset henkilöstöhallintoon.

"Kiekun tuoma muutos näyttää pilottikokemusten perusteella olevan suurin henkilöstöhallinnossa, tulojen käsittelyssä sekä kirjanpidossa", Palkeiden palvelutuotannosta vastaava johtaja Helena Lappalainen sanoo.

Palkeet on Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus, joka on mukana auttamassa virastoja Kiekun käyttöönotossa. Ensi vuoden alussa Palkeet kokeilee toisenlaista roolia, kun se itse ottaa Kiekun käyttöön.

Tietoturvakoulutusta henkilöstölle

Kiekun käyttöönoton valmistelu on sujunut joissakin virastoissa nopeammin ja joissakin taas vähän hitaammin. Aikatauluja on joiltakin osin jouduttu tarkastelemaan uudelleen, koska on haluttu varmistaa, että työvälineet ja -menetelmät olisivat kunnossa.

Helena Lappalainen korostaa, että tietoturvaa on tarkasteltu huolellisesti.

”Tietoturva on meille jo lähtökohtaisesti keskeinen asia. Palkeissa tietoturvaa koskevaa koulutusta on järjestetty henkilöstölle ja jälkeenpäin on vielä varmistettu, että tieto on mennyt perille.

Virastot ottavat Kiekun käyttöön yhteistyössä Valtiokonttorin, Palkeiden, ministeriön ja järjestelmätoimittajan kanssa. Tueksi on rakennettu erityinen tuki- ja ylläpitopalvelu.

"Virkamiehen lähin tukihenkilö on esimies tai oman viraston ammattikäyttäjä. Heidän tukenaan puolestaan on Palkeiden asiakastuki. Käyttäjille järjestetään myös koulutusta ja kertausta”, Lappalainen vakuuttaa.

Lue myös

Työelämä: Kieku tuntee virkamiehen »
Työelämä: Kieku on megahanke »
Työelämä: Kiekun startti onnistui Pelastusopistossa »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi








Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus



 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.