Tulostusversio

4/2012

Lyhyesti: KKO ei käsittele Elisan Pirate Bay -estoa

Korkein oikeus ei ota käsiteltäväkseen teleoperaattori Elisan valitusta Pirate Bay -verkkopalvelun estomääräyksestä. Päätöksen perusteella Elisan on jatkettava asiakkaittensa pääsyn estämistä The Pirate Bay -palveluun.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Elisan, TeliaSoneran ja DNA:n estämään väliaikaisesti asiakkaidensa pääsyn sivustolle. Hovioikeus on vahvistanut Elisaa koskevan käräjäoikeuden päätöksen kesällä 2012. TeliaSoneran ja DNA:n päätösten hovioikeuskäsittely on vielä kesken.

Estomääräystä hakivat tekijänoikeuksia Suomessa suojelevat järjestöt sillä perusteella, että Pirate Bayssa on ladattu ja jaettu laittomasti tekijänoikeuksien alaista aineistoa.

Tietokone-lehden mukaan suomalainen yksityishenkilö on tehnyt oikeuskanslerille kantelun Elisan Pirate Bay -tuomiosta.

Lehden mukaan kantelija pitää lukuisien verkkotunnusten asettamista sulkulistalle laittomana, koska estoa oli aikoinaan perusteltu sadalla yksilöidyllä teoksella, joiden tekijänoikeutta oli loukattu. Niiden lisäksi käyttäjät eivät nyt pääse myöskään teoksiin, jotka on lisätty Pirate Bayhin estomääräyksen antamisen jälkeen.

Kantelija toteaa myös, että eston takia käyttäjät eivät voi poistaa tunnuksiaan palvelusta tai käyttää henkilötietodirektiivin mukaista omien rekisteritietojensa tarkastusoikeutta.

Lue myös

Tekijänoikeudet: Tapaus Pirate Bay herättää kysymyksiä »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.