Tulostusversio

4/2012

Uusi tietosuojalainsäädäntö: Oikeus tulla unohdetuksi ei ulotu kauas

Teksti: Päivi Männikkö

Jos EU:n yleinen tietosuoja-asetus toteutuu Euroopan komission esittämässä muodossa, tulevaisuudessa käyttäjä voi pyytää palveluntarjoajaa poistamaan hänen tietonsa verkkopalvelusta.

Oikeus tulla unohdetuksi ei kuitenkaan välttämättä ole nopea tie kiusallisen menneisyyden pyyhkimiseen pois netistä. Tätä mieltä on internetyhtiö Google. Policy manager Martin Rubyn mukaan oikeus tulla unohdetuksi on periaatteena kannatettava mutta vaikeasti toteutettavissa.

“Kun julkaisee netissä jotakin eikä myöhemmin enää halua sen olevan julkista, voi ottaa tiedot pois tililtään tai sulkea nettisivunsa. Mutta tieto voi silti olla tallella netissä”, Ruby huomauttaa.

”Joku muu on voinut tallentaa tiedot omalle sivulleen tai tililleen, ja tätä on äärettömän vaikeaa, ellei mahdotonta jäljittää.”

“Enkä usko että kukaan haluaa, että yksityinen yritys seuraa, mitä tietoa netistä ladataan ja kuka sitä lataa”, Ruby lisää.

Lue myös

Uusi tietosuojalainsäädäntö: Yhteisille säännöille kyllä, byrokratialle ei »
Uusi tietosuojalainsäädäntö: ”Profiloinnista on tehty mörkö” »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.