Tulostusversio

1/2013

Kuolinpesällä on oikeus vainajan sähköposteihin

Teksti: Marianne Saine

Viestintävirasto on julkaissut uunituoreen linjauksen vainajan sähköpostiviesteistä. Aiemmin Viestintävirasto katsoi, ettei kuolinpesällä ole oikeutta vainajan viestintään, kun se oli teleyrityksen hallussa. Ei edes silloin, jos viestit sisältävät esimerkiksi laskuja, jotka olisivat välttämättömiä perunkirjoituksen tekemiseksi. 

Professori Urpo Kankaan tutkimuksen jälkeen linjausta muutettiin. Kuolinpesällä on nyt oikeus saada vainajan viestintä tietoonsa.

”Sähköisen viestinnän tietosuojalain mukaan teleyrityksellä on vaitiolovelvollisuus kaikesta luottamuksellisesta viestinnästä, joka sillä on hallussaan. Viestinnän osapuoli hallinnoi omaa viestintäänsä. Uuden tulkinnan mukaan kuolinpesä tulee vainajan sijaan toiseksi osapuoleksi”, Viestintäviraston turvallisuussääntelyryhmän päällikkö Jarkko Saarimäki kertoo.

Linjaus koskee luonnollisesti vain kotimaisia teleyrityksiä. Ulkomaiset toimijat katsovat asiaa paikallisen lainsäädännön ja sopimusehtojensa kautta.

Lue myös

Perintö bittiavaruudessa »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.