Tulostusversio

1/2013

Tietosuojavastaavia pian joka alalla

Teksti: Kirsi Castrén

Tietosuojavastaava valvoo ja seuraa tietosuojan toteutumista organisaatiossaan sekä toimii henkilökunnan tukena tietosuojaan liittyvissä asioissa. Hän osallistuu organisaationsa tietosuoja- ja tietoturvaohjeiden valmisteluun sekä ylläpitoon.

Tietosuojavastaavan nimeäminen on ollut pakollista sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa vuodesta 2007 lähtien. Tehtävästä säädetään laissa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä ja laissa sähköisestä lääkemääräyksestä.

Tietosuojavaltuutetun toimiston selvityksen mukaan 2010 yli 90 prosenttia julkisista ja kaksi kolmannesta yksityisistä terveydenhuollon yksiköistä oli nimennyt tietosuojavastaavan. Myös muiden alojen julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa toimii tietosuojavastaavia. Valmisteilla olevassa EU:n uudessa tietosuoja-asetuksessa ehdotetaan, että kaikilla aloilla usean sadan työntekijän organisaatioihin tulisi nimetä tietosuojavastaavat.

---

[AIHEESTA ENEMMÄN]

 

 

Lue myös

Tehtävänä tietosuojavastaava »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.