Tulostusversio

1/2010

Poliisille vihiä rikoksista Nettivinkillä

Teksti: Marjo Rautvuori

Verkossa olevan tiedon reaaliaikainen seuraaminen on koko verkon laajuudessa epärealistinen tavoite. Käytännössä verkkoyhteisöjen aktiivisilla käyttäjillä ja moderaattoreilla on parhaat mahdollisuudet havaita poliisia kiinnostavaa aineistoa.

Poliisin www-sivujen Nettivinkki-palvelulla ilmoitusten teko on tehty helpoksi. Laittomaksi epäillystä materiaalista on voinut vinkata maaliskuusta lähtien.

Nettivinkkipalveluun vievä linkki ja siitä kertovaa kuvaketta tarjotaan myös verkkopalvelujen tarjoajien käyttöön, jotta ne voivat halutessaan pitää linkkiä esillä omissa palveluissaan.

Kaikki palvelun kautta tulevat vinkit keskitetään Keskusrikospoliisille. Se vastaa vinkkien esikäsittelystä ja tutkii välittömiä toimia vaativat ja toimialaansa kuuluvat vinkit. Muut tutkii paikallispoliisi Keskusrikospoliisin tuella.

Lue myös

Poliisi näkyy ja toimii verkossa »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.