Tulostusversio

1/2010

Sähköiset palvelut: Teleyritys ei vastaa ulkomaisista palveluista

Teksti: Jarkko Saarimäki

Velvollisuus huolehtia tietoturvasta koskee ainoastaan teleyrityksen omia palveluja. Teleyritys ei ole eikä edes voi olla velvollinen huolehtimaan jonkin kolmannen osapuolen palvelun turvallisuudesta, vaikka sitä käytettäisiin teleyrityksen palvelun kautta.

Siten teleyrityksen ei tarvitse huolehtia esimerkiksi sen tarjoaman nettiyhteyden avulla käytettävän ulkomaalaisen palveluntarjoajan sähköpostipalvelun tietoturvasta. Vastaavasti tietoturvauhkista ilmoittamisen velvoite ei koske näitä palveluja eikä esimerkiksi niihin suuntautuvaa liikennettä.

Ulkomaalaisten yritysten suomalaisille sähköisesti tarjoamiin palveluihin sovelletaan tyypillisesti palvelun tarjoamismaan lakeja. Tämä korostaa käyttäjien vastuuta valitsemansa palvelun tietoturvatason selvittämisestä: Käyttäjän on jo palvelua valitessaan syytä arvioida, täyttääkö palvelu sille asetettavat tietoturvatarpeet.

Suojaa viestisi

Jokaisen internetin käyttäjän on syytä miettiä, mitä viestintäpalveluja käyttää ja miten niitä suojaa. Suojausta vaativat viestit voi tarvittaessa salata. Lisätietoja asiasta löytyy Viestintäviraston yhdessä alan toimijoiden kanssa julkaisemalta viestinnän suojaamista koskevalta sivustolta >>

----

[KIRJOITTAJA]

Jarkko Saarimäki toimii kehityspäällikkönä Viestintävirastossa.

Lue myös

Sähköiset palvelut: Teleyritysten kerrottava uhista »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.