Tulostusversio

4/2009

Henkilörekisterit: Kiinteistötietojärjestelmä

Teksti: Ilkka Turunen

Kiinteistötietojärjestelmä sisältää muun muassa kiinteistörekisterilain mukaiset tiedot sekä lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkittävät tiedot.

Järjestelmä on tarkoitettu yleiseen käyttöön ja sen avulla toteutetaan kiinteistöjä ja muita maa- ja vesialueiden yksikköjä koskevien tietojen valtakunnallinen tietopalvelu. Tietojärjestelmästä ja siitä annettavasta tietopalvelusta huolehtii maanmittauslaitos.

Järjestelmään kuuluvaa kiinteistörekisteriä pidetään kiinteistöistä ja muista maa- ja vesialueiden rekisteriyksiköistä. Rekisteri sisältää tietoja muun muassa yksiköiden ominaisuuksista ja sijainnista. Rekisterinpitäjiä ovat maanmittauslaitoksen maanmittaustoimistot ja asemakaava-alueella kunnat. Rekisterin tietojen julkisuuteen sovelletaan julkisuuslakia sekä kiinteistötietojärjestelmästä ja siitä tuotettavasta tietopalvelusta annettua lakia.

Järjestelmän kuuluvaa lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriä pidetään kirjaamishakemuksista, niiden käsittelystä ja kirjaamisratkaisuista. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriä pitää tämän vuoden loppuun saakka oikeusministeriö. Ensi vuoden alusta lukien rekisterinpitäjänä toimii maanmittauslaitos.

----

[KIRJOITTAJA]

Lainsäädäntöneuvos Ilkka Turunen toimii Perusrekisteriasioiden neuvottelukunnan sihteerinä. Neuvottelukunta on perusrekisterinpitäjien yhteistoimintaelin. 

Lue myös

Henkilörekisterit: Perustavanlaatuista tietoa »
Henkilörekisterit: Yritys- ja yhteisötietojärjestelmät »
Henkilörekisterit: Väestötietojärjestelmä »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.