Tulostusversio

4/2009

Tunnistaminen: Tekniikka vähentää riskejä

Teksti: Kirsi Castrén

Lähivuosiksi odotetaan teknisiä ratkaisuja, jotka parantavat biometristen tunnisteiden turvallisuutta. Sisäministeriön biometriahankkeen kehittämispäällikkö Mika Hansson uskoo, että kustannukset eivät tulevaisuudessa muodosta suurta estettä niiden käyttöönotolle. 

Kehitteillä on esimerkiksi menetelmä, jossa sormenjälkeä ei talleteta lainkaan rekisteriin vaan ainoastaan asiakkaan hallussa olevalle älykortille. Kortti on yhteydessä ulkopuolelle vain ollessaan kytkettynä vertailussa tarvittavaan laitteeseen.

Erillinen vertailulaitekin saattaa käydä tarpeettomaksi:

"Tekniikan kehittyessä saattaa lähitulevaisuudessa olla jo kustannuksiltaankin mahdollista, että myös sormenjälkisensori olisi kortilla eikä sormenjälki siten lähtisi kortilta edes hetkellisesti", Hansson kuvaa.

Lue myös

Tunnistaminen: Diskoon sormenjäljellä? »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.