Tulostusversio

2/2013

Ulkoistus: Tietosuoja kuntoon ennen neuvotteluja

Teksti: Kirsi Castrén

Teleyhtiö Elisa ulkoisti palkkahallintonsa vuonna 2004. Nykyinen sopimuskumppani on pohjoismainen Aditro, jonka alihankkijoilla on palvelimia muun muassa Norjassa. Elisalla on muitakin henkilötietoja sisältäviä rekistereitä, joiden ylläpitoa on ulkoistettu myös EU:n ulkopuolisiin maihin.

”Tietosuojakysymykset on hyvä ottaa huomioon jo sopimusvaiheessa”, painottaa kehittämispäällikkö Mikko Hovi.

Elisan alihankkijoidensa kanssa tekemissä sopimuksissa on huomioitu kansainvälisen tietojensiirron tietosuojavaatimukset. Palkkahallinnon ulkoistussopimuksissa määritellään muun muassa, ketkä saavat käsitellä työntekijöiden henkilötietoja, ja mille alihankkijoille niitä luovutetaan, sekä saako tietoja käsitellä EU:n ulkopuolella. Sopimuksiin sisältyy auditointioikeus. 

Ulkoistusta suunnittelevia Hovi neuvoo valmistautumaan miettimällä tietosuojakysymykset mahdollisimman selviksi jo ennalta.

”Tärkeää on, että asiat on organisaatiossa selvitetty etukäteen. Tietoturvaehdoista on paljon vaikeampaa neuvotella, jos niitä joutuu vasta sopimusta tehtäessä pohtimaan ja muotoilemaan."

 

Lue myös

Palkkatoimisto muutti pilveen »
Ulkoistamisen viisi vinkkiä »
Ulkoistus: Ainakin voi auditoida »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.