Tulostusversio

3/2009

Lex Nokia: Ketkä saavat toimia?

Teksti: Jarkko Saarimäki

Lain mukaan tietoturvan kannalta välttämättömiin toimiin saavat ryhtyä teleyritykset, lisäarvopalvelun tarjoajat ja yhteisötilaajat sekä niiden lukuun toimivat.

Teleyrityksillä tarkoitetaan verkko- ja viestintäpalvelujen tarjoajia.

Lisäarvopalvelun tarjoajat taas tarjoavat asiakkailleen tunnistamis- tai paikkatietojen käsittelyyn perustuvaa palvelua, joka on muuta kuin verkko- tai viestintäpalvelun toteuttamista varten. Lisäarvopalvelun tarjoajavoi olla esimerkiksi suoramarkkinoinnin lähettäjä, joka saa tarvittavat paikkatiedot teleyritykseltä.

Yhteisötilaajia ovat puolestaan yritykset ja yhteisöt, jotka tilaavat viestintä- tai lisäarvopalvelua. Ne käsittelevät viestintäverkossaan käyttäjien luottamuksellisia viestejä, tunnistamistietoja tai paikkatietoja. Esimerkiksi yritys, jolla on oma sähköpostipalvelin, on yhteisötilaaja.

----

[KIRJOITTAJA]

Jarkko Saarimäki toimii lakimiehenä Viestintävirastossa.

Lue myös

Lex Nokia lisäsi tietoturvakeinoja »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.