Tulostusversio

2/2009

Henkilötiedot: Ei sormenjälkiä alle 12-vuotiailta

Teksti: Tiina Nuutinen

Sormenjäljet otetaan passia haettaessa molemmista etusormista hakijoilta, jotka hakevat tavallista passia, Ahvenanmaan passia, väliaikaista passia, diplomaatti- ja virkapassia, merimiespassia, muukalaispassia tai pakolaisen matkustusasiakirjaa.

Passinhakijalta ei oteta sormenjälkiä, jos niitä ei saada iän, vamman, sairauden, fyysisen esteen tai muun vastaavan syyn vuoksi. Passinhakijan on pyynnöstä esitettävä esteestä luotettava selvitys.

Joidenkin jäsenmaiden pilottihankkeissa on havaittu, etteivät lasten sormenjäljet varmista henkilöllisyyttä luotettavasti. Siksi EU:n passiasetusta on ehdotettu muutettavaksi siten, ettei alle 12-vuotiaiden lasten sormenjälkiä sisällytetä passeihin. Todennäköisesti passiasetusta muutetaan ehdotuksen mukaisesti vielä tämän kevään aikana. 

-----

[KIRJOITTAJA:]

Ylitarkastaja Tiina Nuutinen työskentelee sisäasiainministeriön poliisiosastolla.

Lue myös

Henkilötiedot: Sormenjäljet passin siruun »
Henkilötiedot: Sormenjälkilaki voimaan kesällä 2009 »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.