Tulostusversio

2/2009

Profiili: Tietoturvapäivän taustalla

Teksti: Päivi Männikkö

EU:n komissio perusti Insafe-verkoston vuonna 2004 ja se on osa EU:n Safer Internet plus -nettiturvallisuusohjelmaa. Verkoston tehtävänä on tiedottaa turvallisesta ja vastuullisesta netinkäytöstä etenkin lapsille ja nuorille.

Insafe-verkostoon kuuluu koordinoivan keskusyksikön lisäksi 26 kansallista keskusta EU:ssa, Islannissa ja Norjassa. Lisäksi Argentiinassa, Australiassa ja USA:ssa toimii Insafen kanssa yhteistyötä tekeviä tahoja. Yhteistyötä on myös noin 30 muun maan kanssa vuosittaisen tietoturvapäivän merkeissä.

Verkoston tunnetuin yksittäinen ponnistus on eurooppalainen tietoturvapäivä, jota vietetään vuosittain helmikuussa.

Kansallisten Insafe-keskusten tehtävänä on osaltaan tiedottaa nettiturvallisuudesta omassa maassaan ja jakaa tietouttaan muiden maiden keskusten kanssa. Kansallisille keskuksille tyypillistä on, että niiden toimintaan osallistuvat niin julkishallinto, kansalaisjärjestöt kuin yrityksetkin. Näin toimintaan saadaan eri alojen – juridiikan, kasvatuksen ja tekniikan – asiantuntemusta.

Suomen Insafe-keskuksena toimii Kansallinen tietoturvapäivähanke, jossa on mukana 36 yritystä, järjestöä ja viranomaista. Hanketta vetävät Viestintävirasto, Pelastakaa lapset ry ja Mannerheimin lastensuojeluliitto.

Lue myös

Profiili: Insafe »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.