Tulostusversio

2/2009

Yksityisyys: FRA-muutokset eivät koske Suomea

Ruotsin signaalitiedustelulaki hyväksyttiin niukalla ääntenenemmistöllä viime kesänä. Käytännössä toiminta on mahdollista vasta lokakuun alusta, johon mennessä toimijoiden järjestelmät on liitettävä osaksi radiolaitos FRA:n järjestelmiä. Syksyyn mennessä pyritään kiisteltyyn lakiin kuitenkin jo saamaan eräitä lievennyksiä.

Muutosehdotukset eivät juuri koske Suomea ja suomalaisia. Niiden tarkoitus on ensi sijassa vahvistaa ruotsalaisten yksityisyydensuojaa.

FRA:n toiminta alistettaisiin erillisen tuomioistuimen tarkkailtavaksi. Se hyväksyisi signaalitiedusteluun liittyvät toimeksiannot. Niitä voisivat FRA:lle antaa puolustusvoimien lisäksi vain hallitus ja hallituskanslia.

FRA ei saisi seurata viesti- tai teleliikennettä, jos sekä lähettäjä että vastaanottaja ovat Ruotsissa. Yksittäisten henkilöiden seuranta vaatisi erityisen luvan.

Lue myös

Yksityisyys: FRA-laista lisäpotkua tietosuojatyöhön »
Yksityisyys: Naapurivalvonta mietityttää Norjassa »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.