Tulostusversio

3/2013

Taustaselvityksiä yrityksistä myös kotimaisissa hankkeissa

Teksti: Kirsi Castrén

Yritysten luotettavuutta arvioivia yritysturvallisuusselvityksiä on tähän asti voitu tehdä ainoastaan kansainvälisten tietoturvallisuusvelvoitteiden perusteella, kun ulkomaalainen yritys on halunnut varmistaa suomalaisyrityksen luotettavuuden. Lakiuudistus mahdollistaisi yritysturvallisuusselvitykset myös kansallisissa hankkeissa, joissa viranomaisen sopimuskumppanina toimiva yritys käsittelee salassa pidettävää tietoa.

Selvityksessä katsastetaan muun muassa yrityksen vastuuhenkilöiden taustat sekä tietojärjestelmien ja tilojen turvallisuus. Lakiehdotuksen mukaan myös yrityksen taloudellista tilaa ja sitoumustenhoitokykyä voitaisiin selvittää.

Elinkeinoelämän edustajat ovat moittineet lakiehdotusta yrityksille kohtuuttoman raskaaksi. Yritysselvityksistä vastaavassa suojelupoliisissa aiotaankin helpottaa menettelyä räätälöidyin ratkaisuin.

”Joissakin tapauksissa riittävät esimerkiksi rekisteritarkastukset yrityksen taustasta ja henkilöturvallisuusselvitykset”, lausuntotoimiston päällikkö Mika Susi toteaa.

Lue myös

Taustaselvitykset lainsäätäjän syynissä »
Taustaselvitykset: Heikentääkö uudistus yksityisyyttä? »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.