Tulostusversio

4/2013

Arviointimarkkinoilla on monenlaista toimijaa

Teksti: Kirsi Castrén

Työnantaja vastaa siitä, että soveltuvuusarvioiden tekijät ovat päteviä ja käyttävät asianmukaisia menetelmiä. Pätevyyden varmistaminen ei välttämättä ole yksinkertaista, sillä arviointibisneksessä on paljon erilaisia toimijoita.

SOK-yhtymässä luotetaan tutkimuksiin.

”Painotamme kilpailutuksessa tutkimuksiin pohjautuvia henkilöarviointimenetelmiä, joista saamme hakemaamme tietoa”, henkilöstösuunnittelupäällikkö Tuija Riikonen kertoo.

Henkilöarviointeja tehdään monenlaisin taustoin, jopa ilman minkäänlaista alan koulutusta. Osalla arvioijista on Suomen Psykologiliiton myöntämä psykologisen henkilöarvioinnin sertifikaatti. Sen saaminen edellyttää laillistetun psykologin pätevyyttä sekä koulutusta ja kokemusta henkilöarvioinnissa.

Tarkimmatkaan mittarit eivät silti kerro kaikkea.

”Tutkimusten mukaan soveltuvuustesti voi parhaimmillaan selittää työssä menestymisestä 25 prosenttia”, kertoo psykologian tohtori ja konsulttiyhtiö Crescon toimitusjohtaja Lilli Sundvik.

”Suoriutumiseen vaikuttaa muun muassa se, millainen työyhteisö on, miten työntekijää perehdytetään ja hyvin monet muut seikat. Jopa sattumalla on osuutensa.”

Lue myös

Arvioinnissa syynissä on soveltuvuus »
Arvioinnin viisi vinkkiä »
Arvioinnin asianosaisjulkisuus on vaikea pala »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.