Tulostusversio

4/2013

Ilmiö numeroina: Mobiilit haittaohjelmat

prosenttia

on tehty Android-käyttöjärjestelmälle, todetaan USA:n turvallisuusministeriön raportissa. Androidin markkinaosuus kaikista mobiililaitteista on miltei 80 prosenttia.

----

on niiden haittaohjelmien määrä, jotka tietoturvayhtiö F-Secure oli marraskuuhun mennessä havainnut tänä vuonna Blackberryn, Applen (iOS) ja Windows Phonen käyttöjärjestelmissä.

----

SIM-korttia työryhmänsä kanssa tutkinut saksalainen tietoturvatutkija Karsten Nohl paljasti loppukesällä löytäneensä haavoittuvuuden, joka liittyy tietyissä SIM-korteissa käytettävään salausalgoritmiin sekä tekstiviestitse lähetettäviin SIM-kortin päivityksiin. Väärennetyn SIM-kortin päivityksen turvin puhelimeen voidaan esimerkiksi asentaa maksullisia tekstiviestejä lähettävä haittaohjelma.

----

riskialttiin tai haittaohjelman sisältävän mobiilisovelluksen haamuraja ylitettiin tietoturvayhtiö Trend Micron mukaan tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

 

 

 

 

Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.