Tulostusversio

3/2008

Väestötietolainsäädäntö: HETUn muuttaminen lakiin

Teksti: Ilkka Turunen

 Eduskuntakäsittelyssä olevassa lakiesityksessä (HE 89/2008) väestötietolaki korvattaisiin lailla väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista.

Esityksessä väestötietojärjestelmä määritellään yleiseksi valtakunnalliseksi perusrekisteriksi, jonka päävastuullisia rekisterinpitäjiä ovat Väestörekisterikeskus ja maistraatit.

Uusina tietoina väestötietojärjestelmään ehdotetaan talletettavaksi tietoja edunvalvontavaltuutuksesta, transseksuaalin henkilön sukupuolen vahvistamisesta, ulkomaan kansalaisen oleskeluluvasta ja kuolinpesän edustajasta.

Nykylakiin verrattuna uutta on, että esitys sisältää tyhjentävät säännökset henkilötunnuksen korjaamisesta ja muuttamisesta. Pääsääntönä on tunnuksen pysyvyys, mutta tunnuksen muuttamista voisi hakea muun muassa suojelutarpeen tai identiteettivarkauden takia.

-----

[KIRJOITTAJA]

Lainsäädäntöneuvos Ilkka Turunen työskentelee valtiovarainministeriössä hallinnon kehittämisosastolla.

Lue myös

Väestötietolainsäädäntö uudistuu »
Väestötietolainsäädäntö: SATU myös muiden käyttöön »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.