Tulostusversio

2/2008

Sähköäänestys: Vihdissä valmistaudutaan huolella

Teksti: Marjo Rautvuori

Sähköinen äänestys tuo Vihdin kunnan hallintojohtaja Aira Elolammen mielestä työhön tehoa, vaikka vielä onkin aikaista arvioida kokonaisvaikutuksia.

Jatkossa on Elolammen mielestä mahdollista jopa yksinkertaistaa menettelyä niin, että luovutaan äänestysalueilla äänestämisestä.

Kuntalaisten palaute sähköisen äänestyksen pilotista on jäänyt Vihdissä joihinkin uteliaisiin kysymyksiin siitä, miten järjestelmä toimii.

Sähköiseen äänestykseen osallistuvien määrän arviointia vaikeuttaa, että toisaalta ihmiset pitävät kiinni perinteistä, toisaalta uteliaisuus voi hallintojohtajan arvion mukaan nostaa äänestysprosentin vaikka 30–40:een.

Sähköistä äänestystä varten kunta hankkii ennakkoäänestys- ja äänestyspaikoille tarvittavat tietoliikenneyhteydet, työasemat, kosketusnäytöt ja kortinlukijat. Hankinnat on käynnistetty. Työasemat voidaan hyödyntää myöhemmin muussa toiminnassa.

”Vaalilautakuntien valinnassa otetaan huomioon tietotekniikan tulo äänestyspaikoille. Koska kysymyksessä on kokeilu, teemme normaalia tarkempaa suunnittelua, lisäämme koulutusta ja varmistamme äänestystilanteet lisämiehityksellä”, Aira Elolampi kertoo.

Lue myös

Sähköäänestys testin edessä »
Sähköäänestys hyödyntää PKI-menetelmää »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.