Tulostusversio

1/2014

Vankeutta potilastietojen urkinnasta

Teksti: Päivi Männikkö

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa käräjäoikeuden tuomion, jossa sairaanhoitaja tuomittiin henkilötietorikoksesta ehdolliseen vankeuteen.

Sairaanhoitaja oli työssään käynyt katsomassa yli 200 henkilön potilastietoja Varkauden kaupungin potilastietojärjestelmässä oikeudettomasti. Urkinnan kohteeksi joutui myös sairaanhoitajan työtovereita ja esimies.

Käräjäoikeus oli tuominnut sairaanhoitajan henkilörekisteririkoksesta ehdolliseen 45 päivän vankeusrangaistukseen ja maksamaan vahingonkorvauksia. Oikeus tuomitsi tekijän maksamaan vahingonkorvausta useimmille urkinnan kohteille 300 euroa, joka on henkilövahinkoasiain neuvottelukunnan suosituksen vähimmäismäärä. 800 euroa korvausta tuomittiin maksettavaksi henkilöille, joiden tietoja tekijä oli käynyt katsomassa useita kertoja.

Lue myös

Työelämä: Urkinnan kitkeminen koko yhteisön asia »
Henkilötiedot: Kun valvojasta tuleekin urkkija »
Henkilörekisterit: Urkintaa usein uteliaisuudesta »

Bookmark and Share
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.