Tulostusversio

2/2014

Google: Yhteinen linja haussa

Teksti: Päivi Männikkö

Tietosuojavaltuutetun toimistoon tuli EU-tuomioistuimen ennakkoratkaisun jälkeen muutamassa päivässä useita pyyntöjä saada poistettua hakukoneen tuloksista viittaukset virheellisiin tietoihin.

Suomalaisen käytännön mukaan vaatimus oikaista virheelliset tiedot on esitettävä ensin suoraan rekisterinpitäjälle. Sen on vastattava pyyntöön ilman aiheetonta viivytystä. Ellei se vastaa tai se kieltäytyy poistamasta tietoa, poistamista pyytänyt voi kääntyä tietosuojavaltuutetun puoleen.

Euroopan tietosuojaviranomaisten työryhmä pui Google-ratkaisun vaikutuksia viranomaistoimintaan kesäkuun alussa. Ryhmä aikoo keskustella muun muassa siitä, pitäisikö EU-maiden luoda yhteisiä käytäntöjä hakukonetietoja koskevien oikaisuvaatimusten käsittelyyn.

 

Lue myös

Hakukoneesta tuli rekisterinpitäjä »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.