Tulostusversio

2/2014

Huoltovarmuus - yhteinen asia

Teksti: Riittamaija Ståhle

Huoltovarmuuskeskus on yksi vuosi sitten perustetun Häiriötilanteiden yhteistoimintaryhmän (HÄTY) jäsenistä. Varautumispäällikkö Tero Kauppisen mukaan Huoltovarmuuskeskus toimii monessa mukana: kartoittaa uhkia, ottaa esille erilaisia varautumisvaihtoehtoja ja keskustelee osapuolten kanssa.

”Yhteiskunnassa ymmärretään vieläkin melko vähän muita toimijoita ja heidän näkemyksiään. Huoltovarmuuskeskus haluaa omalta osaltaan edistää vuoropuhelua eri alojen välillä. HÄTY on tässä suhteessa järkevä tiedonvaihtopaikka, joskaan ei ainoa.”

Yritysten rooli häiriötilanteisiin varautumisessa on Kauppisen mukaan erittäin tärkeä.

”Suomen kriittisen infrastruktuurin omistus, operointi ja osaaminen ovat käytännössä suurelta osin yksityisten, itsenäisten ja keskenään kilpailevien yritysten varassa. Osaamisessakin monet kriittiset osa-alueet ovat maamme rajojen ulkopuolella toimivien järjestelmätoimittajien ja kehittäjien varassa.”

 

Lue myös

HÄTY kokoaa avainpelaajat yhteen »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.