Tulostusversio

3/2014

Lyhyesti tietoturvasta 3/2014

Kohdennetut hyökkäykset yleistyvät

Saitko omituisen liitetiedoston sisältävää sähköpostia työtoverilta tai tuttavalta? Onko tietokoneesi toiminut sen jälkeen oudosti?

Kyse saattoi olla kohdistetusta hyökkäyksestä. Niitä tehdään yhä enemmän, ja yhä useammin kohteiksi joutuvat isojen yritysten asemesta pienet organisaatiot, kuten alihankkijat. Isoissa yrityksissä kohdennettuihin hyökkäyksiin osataan jo varautua, joten hyökkääjät ovat etsineet uusia väyliä ujuttautua huomaamattomasti sisään kohdeorganisaation tietojärjestelmiin.

Sähköpostin lisäksi hyökkääjä voi vaikkapa houkutella käyttäjän luomilleen verkkosivuille. Kun sisältö räätälöidään koskemaan kohteen ajankohtaisia substanssiasioita, ei viesti tai sivusto välttämättä herätä kohteen epäilyksiä.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on julkaissut oppaan kohdennetuista hyökkäyksistä. Siinä kerrotaan, kuinka ne tunnistetaan, selvitetään ja torjutaan.

----

Tunnistusratkaisun synnytys jatkuu

Suomeen tulee toimiva kansallinen sähköinen tunnistamisratkaisu. Näin luvataan Alexander Stubbin hallituksen ohjelmassa. Ns. minihallitusneuvottelut käytiin kesäkuussa pääministerin vaihtumisen yhteydessä.

Lue myös

Lyhyesti tietosuojasta 3/2014 »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto

Uutiset

•  = artikkeli on luettavissa vain netissä

 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.