Tulostusversio

4/2014

Omavalvontasuunnitelma: Sisäiset ohjeet tarkasteluun

Teksti: Kirsi Castrén

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri liittyy Kanta-palveluihin joulukuussa. Omavalvontasuunnitelma on paraikaa koostettavana.

Tuotepäällikkö Riitta Luhtalan ensivaikutelma suunnitelman vaatimuksista on, etteivät ne tuo paljoakaan uutta tietojärjestelmien auditointiin. HUS suoritti auditoinnin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten sähköiseen lääkemääräykseen liittymisen yhteydessä ja jälleen viime keväänä potilastiedon arkistoon liittymisen ehtona.

”Toisaalta on hyvä, että suunnitelmassa tulee tarkastetuksi, että asiakirjat, kuten tietosuojaohjeet, ja kaikki muu ovat ajan tasalla”, Luhtala pohtii.

Yksi lakiuudistuksen tavoitteista on luoda jatkuvuutta tietosuojaan ja -turvaan. HUS:lla tätä on ennakoitu jatkuvuussuunnitelmalla.

”Siinä kuvataan esimerkiksi, kuinka toimitaan silloin, kun järjestelmät eivät ole käytettävissä tietojärjestelmän yllättävän katkoksen tai vaikkapa versionvaihdon takia”, Luhtala kuvaa.

Lue myös

Omavalvontasuunnitelma on tietosuojan työkalu »
Omavalvontasuunnitelma paketoi vastuut ja velvoitteet »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.