Tulostusversio

4/2014

Omavalvontasuunnitelma paketoi vastuut ja velvoitteet

Teksti: Kirsi Castrén

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmät ovat monen toimijan yhteistä kenttää.

”Omavalvontasuunnitelma tiivistää verkoston yhteistyötä ja terävöittää vastuualueita aina tietoliikennetoimittajia myöten aikaisempaa tiiviimmäksi paketiksi”, sanoo palvelujohtaja Juha Sorri IT-palveluyritys CGI:stä. CGI:n tietojärjestelmä Uranus on käytössä muun muassa HUS:ssa.

Auditoinnit ja omavalvontasuunnitelma luovat jatkuvan kehittämisen kulttuuria. Prosessi on jatkuvampi kuin mitä asiakkaille näkyy: Uranusta on auditoitu sekä lääkinnällisiä laitteita koskevan EU-direktiivin vaatimuksesta että Kanta-palveluihin liittymisen yhteydessä, minkä lisäksi tulevat yrityksen sisäiset auditoinnit.

”Auditoinnissa vastuullamme on osoittaa, että meillä on sekä vaatimusten mukaiset tuotteet että tarvittava tietämys, jotta asiakas pystyy ottamaan sovelluksen käyttöön.”

”Asiakkaan puolestaan on omassa auditoinnissaan osoitettava, että on jalkauttanut sovelluksen ja käyttää sitä kuten olemme ohjeistaneet”, Sorri kuvaa.

Uudistettu asiakastietolaki lisää myös järjestelmätoimittajien vastuuta tuotteesta ja mahdollisten virheiden korjaamisesta. CGI:ssä pulmatilanteet pyritään tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään. Testauksesta huolimatta joskus ongelma tai sovellusvirhe jää havaitsematta ja päätyy tuotantokäyttöön saakka.

”Näissä tapauksissa ongelmien viiveetön ratkaiseminen on luonnollisesti meille korkeimman prioriteetin tehtävä”, vakuuttaa johtaja Matti Häkkinen.

 

Lue myös

Omavalvontasuunnitelma on tietosuojan työkalu »
Omavalvontasuunnitelma: Sisäiset ohjeet tarkasteluun »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.