Tulostusversio

4/2014

Ilmiö numeroina: Älyliikenne

prosentti maailman älyliikenteen liikevaihdosta olisi liikenne- ja viestintäministeriön mukaan Suomelle realistinen tavoite. Tämä tarkoittaisi vuonna 2019 noin miljardin euron liikevaihtoa ja 20 000 henkilön työllistämistä. Älyliikenteen kehittymistä vauhdittavat mobiilin laajakaistan, mobiililaitteiden sekä paikkatieto- ja navigointipalvelujen yleistyminen. Tiemaksujen käyttöönotto on ollut useassa maassa ratkaiseva sysäys älyliikennebisneksen kehittymiselle.

-------------

on kaikkien Suomeen rekisteröityjen autojen määrä. Niihin pitäisi todennäköisesti asentaa liikennetietoja tallentavat laitteet, mikäli Suomessa siirryttäisiin verottamaan autoilua käytön perusteella.

--------

Alankomaissa uutisoitiin, että paikallinen navigaatiopalveluita tarjoava yritys pyysi käyttäjiltä suostumusta vain anonymisoidun paikannustiedon käsittelyyn. Tietosuojaviranomaisen selvityksessä kuitenkin ilmeni, että yhtiö keräsi myös henkilöön yhdistettävissä olevaa paikkatietoa, kuten tietoa navigaattorin käytöstä ja ajetuista reiteistä. Tietosuojaviranomaisen puututtua asiaan yhtiö lupasi lisätä käyttäjille annettavaa informaatiota ja tarkentaa suostumuskäytäntöjään.

---

eCall on eurooppalainen autojen hätäviestintäpalvelu, jonka on määrä käynnistyä syksyllä 2015. Vakavaan onnettomuuteen joutunut auto ottaa itse yhteyden lähimpään hätäkeskukseen ja ilmoittaa onnettomuuspaikan ja muut tärkeät tiedot, kuten auton rekisterinumeron, sijainnin ja matkustajien lukumäärän.  Järjestelmä aktivoituu onnettomuustilanteissa.

Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.