Tulostusversio

1/2015

Teollisen internetin viisi vinkkiä

Teksti: Antti J. Lagus

Näin hyödynnät esineiden internetiä fiksusti teollisuudessa:

  1. Esineiden internet laajentaa tuotantoautomaation protokollien käyttöä tuotantoverkon ulkopuolelle. Kilpailevia järjestelmiä arvioitaessa tulisi huomioida protokollan tietoturvataso. Pitää myös selvittää, missä maassa ja mitkä viranomaiset voivat seurata usein kansainvälisten toimittajien järjestelmätietoja.
  2. Ei riitä, että protokolla on teknisesti hyvä, vaan sen on myös sovittava omaan sovellukseen. Hankinnassa auttavat insinööritoimistot tarjoavat usein ensisijaisesti sitä järjestelmää, jonka leiriin ne kuuluvat.
  3. Määritä omat vaatimukset muun muassa ylläpidettävyydestä, jatkuvakäyttöisyydestä ja lisensoinnista. Tuotannon on voitava jatkua, jos palveluntarjoaja vaihtuu. Ota huomioon, että automaatiojärjestelmien elinkaari voi olla kymmeniä vuosia.
  4. Internetiin yhteydessä olevat laitteet pitää eristää omaan verkkosegmenttinsä, ja laitteiden päivityksestä pitää huolehtia.
  5. Oletusasetukset pitää muuttaa ja etäkäyttömahdollisuudet poistaa silloin, kun niitä ei oikeasti tarvita.

Lue myös

Esineiden internet on jo totta teollisuudessa »
Esineiden internet tulee myös kuluttajalaitteisiin »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.