Tulostusversio

1/2015

Gallup: Palvelunestohyökkäyksiin varaudutaan

Kriittiset toimialat varautuvat palvelunestohyökkäyksiin, mutta aina on parantamisen varaa.

Näitä kysyimme:

  1. Onko edustamasi toimiala varautunut riittävästi palvelunestohyökkäyksiin?
  2. Onko mielestäsi Suomen kriittinen infrastruktuuri kokonaisuutena varautunut riittävästi palvelunestohyökkäyksiin?

----

Turvallisuusjohtaja Jaakko Wallenius
Elisa Oyj

  1. Suomalaiset teleyritykset ovat varautuneet erilaisiin poikkeustilanteisiin, myös palvelunestohyökkäyksiin. Varautuminen perustuu muun muassa Viestintäviraston määräyksiin sekä yritysten asiakas- ja liiketoimintatarpeisiin.

  2. Palvelunestohyökkäykset ovat monitahoinen ongelma, ja niihin varautuminen lähtee kunkin organisaation toiminnasta ja toimintaan kohdistuvista riskeistä. Hyökkääjät myös muuttavat toimintatapojaan, jolloin puolustajan pitää vastaavasti varautua muuttuviin uhkiin.
    Laajimmillaan palvelunestohyökkäyksiin varautuminen voi edellyttää merkittäviä panostuksia toimintaan, järjestelmiin ja niitä tukeviin palveluihin. Yleisesti voidaan sanoa, että Suomessa on organisaatioita, joiden varautuminen on viety hyvin pitkälle. Vastaavasti on myös organisaatioita, joissa ollaan vasta tunnistamassa tarvetta varautumiseen.

----

ICT-johtaja Kari Suominen
Fingrid Oyj

  1. Koko toimialaa ajatellen varmaan kehityspotentiaalia löytyy. Omalta kohdaltamme olemme keskittyneet liiketoimintamme kannalta kriittisiin järjestelmiin, jotka toimivat suljetuissa verkoissa ja eivät ole alttiita palvelunestohyökkäyksille.

  2. Yleisellä tasollakin kehitysmahdollisuuksia on. Huomiota pitäisi kiinnittää erityisesti kommunikointiin ja yhteistyöhön eri tahojen välillä mahdollisissa häiriötilanteissa, johtuivatpa ne sitten palvelunestohyökkäyksistä tai jostakin muista häiriötekijöistä.

----

Talous- ja riskienhallintajohtaja Aki Gynther
S-Pankki Oy

  1. Mielestämme voidaan sanoa, että toimiala on varautunut riittävästi. Ikävä tosiasia on, että rikolliset toimijat etsivät jatkuvasti keinoja häiritä toimintaa ja valitettavasti välillä osittain onnistuvat pyrkimyksissään.

  2. Emme pankkina voi kommentoida koko Suomen varautumista.

Lue myös

Palvelunestohyökkäykset: Täyslaidallinen pankkipalveluille »
Kriittiset palvelut kuntoon koko EU:ssa »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.