Tulostusversio

1/2015

Vakuutukset: Älä osta, jos et ymmärrä

Teksti: Kirsi Castrén

Markkinavalvoja Päivi Turunen Finanssivalvonnasta kehottaa kybervakuutusta harkitsevia perehtymään vakuutusehtoihin huolellisesti.

”Tärkeää on paitsi vakuutuksen kattavuus, myös erilaiset rajoitus- ja suojeluehdot”, hän sanoo.

Rajoittava ehto voi tietoturvavakuutuksissa koskea esimerkiksi suojausta.

”Vakuutus myönnetään lähtökohtaisesti ennalta arvaamattoman vahingon varalta. Jos asiakas ei ole suojannut tietojärjestelmiään, ei varmaankaan voida pitää kovin ennalta arvaamattomana, jos tietoturvahyökkäyksen tultua vahinkoja syntyy.”

Yritysvakuutuksia tarjoavat usein ylikansalliset yhtiöt, ja kauppaa voidaan käydä vieraalla kielelläkin. On myös mahdollista, että riita-asiat käsitellään muualla kuin Suomessa ja jonkin toisen valtion lainsäädäntöä soveltaen.

”Kannattaa ottaa tarkasti selvää vakuutusehdoista ja arvioida vakuutuksen sopivuutta yrityksen tarpeisiin", Turunen neuvoo.

"Iskulause ´älä osta, jos et ymmärrä´, jota Finanssivalvonnassa käytämme sijoituksiin liittyen, sopii mielestäni hyvin myös tietoturvavakuutuksiin.”

 

Lue myös

Vakuutettua turvaa »
Vakuutukset: Henkilöllisyydenkin voi vakuuttaa »
Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.