Tulostusversio

1/2015

Kysy meiltä 1/2015

Askarruttaako jokin henkilötietojen suojaan, yksityisyyteen, viestinnän luottamuksellisuuteen tai tietoturvaan liittyvä asia? Lähetä kysymyksesi meille, me etsimme sille sopivan vastaajan. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen info@tietosuoja-lehti.fi

----

Miten voi varmistaa, että www-sivu tai sähköinen asiointipalvelu (esimerkiksi verkkopankki) on aito eikä huijaussivusto?

Huijaussivuston voi tunnistaa esimerkiksi tutkimalla sivuston osoitetta (URL) ja katsomalla, minne verkkotunnukseen sivusto osoittaa. HTTPS ja lukon kuva sivuston osoitteen vieressä kertovat siitä, että yhteys on salattu. Samoin klikkaamalla lukon kuvaa osoitekentän vieressä voi varmistua siitä, että sivusto oikeasti on se, joka osoitekentässäkin näkyy.

Jos haluaa varmistua siitä, että ei ole menossa väärennetylle sivustolle, voi esimerkiksi mennä suoraan palvelun omalle sivustolle klikkaamatta linkkiä. Huijaussivustojen osoitteita levitetään usein sähköpostitse.

Kysymykseen vastasi Kyberturvallisuuskeskuksen Tilannekeskus-ryhmän päällikkö Antti Kiuru Viestintävirastosta.

---

Saako toisen asteen oppilaitoksesta valmistuneiden opiskelijoiden nimet julkaista paikallislehdessä ja/tai netissä ilman asianomaisen erityisesti antamaa julkaisulupaa? Miten toimitaan alaikäisten kohdalla: voiko opiskelija kieltää itse nimensä julkaisun vai pitääkö huoltajan se kieltää?

Kun tiedotusvälineet pyytävät oppilaitoksesta valmistuneiden nimiä, sovelletaan henkilötietojen luovuttamiseen julkisuuslakia. Tietosuojavaltuutettu ei valvo julkisuuslain soveltamista.

Kysymykseen vastasi tietosuojavaltuutetun toimistosta tietopalvelusihteeri Hanna Pentti.

Anna palautetta

Kommentit (0 kpl)

Ei kommentteja.

 

Kommentoi
Kyllä


* = Pakollinen tieto
 

 

tietosuoja_logo_2013.gif

 

 

 

Vastaava toimittaja
Hanna Tamminen


 


 

 

 

 

Julkaisijat
Tietosuojalautakunta
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Viestintävirasto
Patentti- ja rekisterihallitus 

 

 

 

 

 

 

Rekisteriselosteet »

Tietoa evästeistä »

 

 

 

Tietosuoja-verkkojulkaisua julkaistaan Tietosuoja-lehden yhteydessä. Yhdessä lehti ja verkkojulkaisu tutustuttavat tietosuojan normeihin ja käytäntöön, tietoturvaan ja viestinnän luottamuksellisuuteen. Tarkoituksena on ohjata hyvään rekisterinpitoon sekä tietoturvallisuuden ja viestinnän luottamuksellisuuden varmistamiseen.